شرکت سلامت مهر آسمان

به تازگی گروهی از پژوهشگران دانشگاه میشیگان آمریکا و موسسه ملی پژوهش سلامت و پزشکی پاریس، در یک مقاله منتشر شده در ژورنال ACS Nano، ژلی را معرفی کرده اند که قابلیت ترمیم پوسیدگی های دندان را دارد.

طبق این گزارش، با استفاده از این ژل بدون نیاز به روش های معمول همچون تراش مینای دندان با استفاده از مته های دندانپزشکی یا روش های عصب کشی و اصلاح ریشه یا root canal می توان به سادگی صرفا با تماس ژل با موضع پوسیدگی دندان، در یک دوره زمانی مشخص، پوسیدگی را از بین برد. به عبارت بهتر، با استفاده از این ژل دیگر نیازی به استفاده از روش های استرس زای تراش دندان با مته های پر سر و صدا نخواهد بود!

ماده موثری که در این ژل استفاده شده است تحت عنوان "MSH یا هورمون تحریک کننده منالوسیت" شناخته می شود. مطالعات انجام شده روی موش های آزمایشگاهی، نشان داده است که بعد از مصرف این ژل در دوره یک ماهه، پوسیدگی های دندانی از بین می روند!

دکتر جسل، یکی از مولفان این گزارش علمی، تاکید می کند که این ژل جایگزین خمیر دندان یا روشی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها نیست و صرفا یک روش درمانی محسوب می شود.

نتیجتا می توان انتظار داشت که در آینده نه چندان دور، با خیال آسوده می توان از مته های ترسناک دندانپزشکی وداع نمود! 

 

منبع :

http://www.nydailynews.com/life-style/cavities-breakthrough-new-gel-regenerates-teeth-replace-dentist-drill-article-1.178779

آمالگام یا ملغمه جیوه، ماده ای که سالیان سال برای پر کردن پوسیدگی های دندان استفاده می شود؛ مدت هاست توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان ماده سمی شناخته شده و جایگزینی آن با سایر مواد کامپوزیتی پیشنهاد شده است. 

جیوه متصاعد شده از آمالگام هم در حین آماده سازی آن و طبیعتا ورود آن به منابع آبی و متعاقبا خاک و مواد غذایی و هم پس از جایگزینی در محل پوسیدگی به علت تماس مداوم با مواد غذایی و سایش های دندانی یا حتی به دنبال اعمال تنش های الکترومغناطیسی مثلا در فرآیند تصویربرداری با دستگاه MRI، عامل اصلی سمی بودن آمالگام است. تحقیقات متعددی رابطه بین تماس با آمالگام و بروز بیماری های مختلفی از جمله .M.S را به اثبات رسانده است.

در همین راستا و بر اساس راه کار های WHO و انجمن دندانی آمریکایی (ADA)، نخست رعایت نکات ایمنی و پرهیز از استفاده از آمالگام، مخصوصا برای بیماران کلیوی، زنان باردار، زنان شیرده و همچنین کودکان با دندان شیری، را تاکید می نماییم و به اطلاع می رسانیم که شرکت سلامت مهر آسمان به عنوان حامی محیط زیست و همگام با استاندارد های WHO از دندانپزشکان و متخصصان حوزه دندانپزشکی برای رعایت این نکات حمایت و مساعدت می نماید. شرکت سلامت مهر آسمان آمادگی دارد تا با استفاده از محصولات جاذب خود، پسماند و پسآب آمالگام را تصفیه و از منابع آبی جداسازی کند.

 

منابع:

http://www.salamatiran.com/NSite/FullStory/?Id=53983&type=2

http://www.who.int/oral_health/publications/dental_material_2011.pdf

http://www.ayubmed.edu.pk/JAMC/23-4/Kefi.pdf

 

جالب است بدانید که 

کودکان در روز به طور متوسط 400 بار می خندند؛ در حالی که زنان بالغ 62 بار و مردان بالغ فقط 8 بار لبخند می زنند! (بنابراین کودک درونتان را شاداب نگه دارید و بخندید!)


چیدمان دندان ها در فک و همچنین اثر زبان مانند اثر انگشت برای هر انسانی، منحصر به فرد است.


مینای دندان، سفت ترین ماده بدن شماست.


یک انسان بالغ (75 ساله) به طور متوسط در تمام عمر خود، به مدت حدود 38.5 روز مسواک خواهد زد.


طبق آمار جراحان عمومی آمریکا در سال 2000، بیش از 51 میلیون ساعت از آموزش مدرسه کودکان و 164 میلیون ساعت از کار بالغین به علت مراجعات به دندانپزشکی از دست رفته است.


73% مردم رفتن به بقالی و سبزی فروشی را به استفاده از خلال دندان ترجیح می دهند! (کاملا هم بر حق است که استفاده از نخ دندان طرفدار نداشته باشد!)


حدود 50% تمرکز مخاطبان در اولین برخورد مرتبط با دندان و لبخند شماست.


32% آمریکایی ها بوی بد دهان را مهم ترین عامل برای دفع مخاطبان می دانند.


درد در ناحیه فک به همراه درد سینه می تواند علامت یک حمله قلبی باشد، به ویژه در بانوان.


در آمریکا سالانه حدود 2 میلیارد دلار خرج محصولات دندانپزشکی (خمیر دندان، مسواک و ...) می شود و همین رقم نیز خرج شکلات هالووین می گردد.


در سال 2001 در آمریکا حدود 21 میلیارد دلار خرج انواع شکلات شده است و تقریبا هر ساله 500 میلیون دلار خرج آدامس می شود.


افرادی که در روز 3 مرتبه نوشابه های قندی می نوشند، 62% بیشتر از افرادی که به دفعات کمتر از نوشابه ها استفاده می کنند، دچار پوسیدگی های دندان می شوند.


افراد مو قرمز به درد حساس ترند.


مردم به طور متوسط حدود 48 ثانیه صرف مسواک زدن می کنند؛ در حالی که زمان مناسب حدود 2 دقیقه است.


پوشاندن سر مسواک با درپوش های معمول احتمال رشد باکتری ها را افزایش می دهد.


بعد از دوره های آنفولانزا، بیماری های ویروسی و واگیردار مناسب است تا مسواک خود را تعویض کنید.


مصرف فلوئوراید بیش از حد به شکل دهان شویه یا آب های فلوئورینه و مخصوصا بلع خمیر دندان های فلوئورینه توسط کودکان خطرناک است.


بدیهی است که مصرف دخانیات نه تنها برای سلامت دندان و دهان بلکه برای تمامی ارگان ها خطرناک است!


گاو ها در فک بالا و ردیف جلو دندان ندارند و دندان های فک پایینشان مدام رشد می کند. در مورد موش های صحرایی نیز رشد دندان ها مداوم است و دلیل جوندگی مداوم آنها نیز مربوط به رهایی از حس خارش لثه شان است.

منابع:

http://www.academia.edu/1455612/INTERESTING_FACTS_ABOUT_DENTISTS_and_DENTISTRY

http://www.dentalgentlecare.com/fun_dental_facts.htm

http://www.oviedopremierdental.com/admin/wild-n-crazy-dental-facts

 

انجمن دندانی آمریکا (ADA) از سال 1981 هر ساله در ماه فوریه، کمپینی تحت عنوان ماه سلامت دندان کودکان ملی (NCDHM) را شامل مجموعه ای از نمایشگاه ها، کارگاه های آموزشی، بازدید های علمی و برنامه های غربالگری برگزار می کند. هر چند که سابقه این فعالیت ها به سال 1941 برمی گردد؛ ولی دوره یک ماهه مراقبت های سلامت دندانی از سال 1981 اجرا شده است. 

برنامه امسال این کمپین به صورت خاص با نمایشی با عنوان "هیولای دهان را شکست بده" برگزار می شود. در این برنامه نمایشی کارتونی، شخصیت های داستانی به کمک دوستان خود که همان خمیر و نخ دندان هستند، طبق نمایشنامه هایی که خود کودکان آماده می کنند، به جنگ با هیولای دهان که عامل پوسیدگی است می روند!

به عنوان نتیجه شرکت سلامت مهر آسمان، با الهام از چنین برنامه ها، دندانپزشکان و مخاطبان خود را برای برگزای برنامه هایی غنی و مناسب برای کودکان در این قالب دعوت می نماید. شرکت سلامت مهر آسمان، با تکیه بر روحیه نوگرایی، محصولات جذاب و منحصر به فرد خود را مبتنی بر همین دیدگاه به بازار ارائه نموده است و یکی از پیشگامان این نوع فعالیت ها در کشور محسوب می شود.

منبع:

http://www.ada.org/en/public-programs/national-childrens-dental-health-month/

 

1- چاپ سه بعدی دندان:

به کمک تکنولوژی چاپگر های سه بعدی، دانشمندان شرکت Osteo3D، توانستند با مواد آکریلیک برای یک بیمار 41 ساله که فک بالا و کام خود را در یک عمل جراحی از دست داده بود، کام جدید و دندان طراحی کنند؛ به گونه ای که مشکلات تکلم، بلع، خوراک و لبخند بیمار را به خوبی مرتفع گردید.

2- ترمیم پوسیدگی با لیزر:

 چنانکه دکتر مونی و دکتر پینکاس مدیران پروژه تحقیقاتی کاربرد لیزر در دندانپزشکی، دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد، در ژورنال Science Traslational Medicine مدعی شده اند؛ می توان به کمک تابش لیزر کم توان در محل پوسیدگی های دندان، مواد شیمیایی واکنش پذیر با اکسیژن (ROS) را تحریک کرد تا با پروتئین های عامل رشد بتا-1 واکنش دهند و نهایتا رشد سلول های دندانی در محل پوسیدگی را فعال کنند تا پوسیدگی ترمیم شود. اگرچه این پیشرفت ها تاکنون روی جوندگان انجام شده است؛ اما امید می رود تا با پیگیری های آینده، نتایج موفقیت آمیز آن برای انسان ها به صورت کلینیکی نیز نمایان شود.

3- درمان با سلول های بنیادی:

یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه میشیگان با استفاده از سلول های بنیادی توانستند 80% استخوان فک یک بیمار را که 75% فک و 7% دندان های خود را از دست داده بود، بازسازی کنند. دکتر آتالا، مدیر این پروژه، بیان داشته است که به کمک این بازسازی فک، امکان تعبیه پروتز های دندانی در فک ترمیم شده نیز وجود داشته و ست کامل دندان بیمار در مدت کوتاه تری نسبت به روش های کاشت استخوان بازسازی شده است.

 

منبع:

 http://carrington.edu/blog/dental/3-breakthroughs-dental-technology

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد