در اوج آسمان یا عمق دریا ممکن است دندان درد بگیرید!

مطمئنا  شنیده‌اید که خلبانان و خدمه پرواز، به علت  سختی هایی که ممکن است در زمان برخاستن یا نشستن هواپیما برایشان پیش آید، نباید دندان خراب در دهانشان داشته باشند.
دندان درد ناگهانی در ارتفاعات علاوه بر خلبانان، ممکن است شامل حال مسافران هوایی نیز بشود. علاوه بر آن کوهنوردانی که به قله‌های مرتفع پا می‌گذارند یا غواصانی که به عمق دریا می‌روند نیز ممکن است دچار دندان درد ناگهانی شوند.


علت این دندان درد ناگهانی و غافل‌گیرکننده چیست و چرا تغییرات زیاد ارتفاع و اتمسفر باعث بروز چنین دردی می‌شود؟
دکتر علی مرسلی، متخصص درمان ریشه و عضو تحریریه سایت دندانه، با استناد به کتاب‌های مرجع، این اتفاق را برای شما رمزگشایی می‌کند.

گاهی در دندان‌هایی که بیشتر دچار دجنراسیون یا نکروز (مرگ عروق دندانی) شده‌اند، تغییر فشار اتمسفر به مقدار زیاد، باعث شروع درد ناگهانی می‌شود. 
به درد ناگهانی دندان ناشی از تغییرات فشار اتمسفر «بارودنتالژیا» یا «آئورودنتالژیا» می‌گویند. فضانوردان تا سه ماه بعد از درمان دندان‌پزشکی اجازه اعزام به سفر فضایی را ندارند. خلبانان (مخصوصا خلبانان هواپیماهای جنگی) از نظر دندان‌پزشکی قبل از پذیرش و بعد از استخدام به صورت مرتب معاینه می‌شوند.

بیشتر موارد بارودونتالژیا، برای افرادی اتفاق می‌افتد که با پروازهای تجاری (که کابین تحت فشار است) مسافرت می‌کنند. ممکن است با کاهش ارتفاع هواپیما یا هنگام فرود هواپیما درد از بین برود ولی گاهی ممکن است تا ساعت‌ها بعد از عادی شدن فشار هوا نیز در برخی افراد درد ادامه دار باشد. در واقع شروع درد اغلب در ارتفاع پنج تا پانزده هزار پایی اتفاق می‌افتد. در هواپیماهای غیر نظامی که حداکثر ارتفاع آن به هشت هزار پا می‌رسد، شیوع درد دندان کم است. به علاوه شیوع درد ممکن است با سینوزیت قبلی هم مرتبط باشد.

مشکل اصلی دندان‌پزشکان با بیماران دچار بارودونتالژیا، تشخیص دندان علت درد است! از آنجایی که هیچ دندان‌پزشکی در ارتفاع بالا یا عمق آب طبابت نمی‌کند، تکرار علایم درد برای تشخیص علت درد غیرممکن است! بیشتر بیماران هنگام مراجعه علامتی ندارند. دندان‌پزشکان از یک سری تست‌های حرارتی و تحریک الکتریکی دندان، برای تشخیص عامل درد استفاده می‌کنند. برعکس چیزی که ممکن است به ذهن بیاید، پاسخ ندادن دندان به این تست‌ها، نشانه عامل بودن آن دندان است!

مسافرانی که قصد سفر هوایی دارند، بهتر است درمان دندان‌پزشکی، مخصوصا پرکردن دندان‌ها را در‌‌ همان روز پرواز انجام ندهند. به علاوه کسانی هم دندان خود را کشیده‌اند، بهتر است‌‌ همان روز سفر هوایی نکنند. چون تغییرات فشار هوا اثر نامطلوبی بر حفره خالی دندان تازه کشیده شده دارد. (به این بیماران اغلب توصیه می‌شود چیزی را مک نزنند، سیگار نکشند و با نی چیزی ننوشند).

به طور کلی برای کسانی که زیاد با پرواز مسافرت می‌کنند، توصیه می‌شود معاینات دندان‌پزشکی خود را بیشتر و منظم‌تر انجام دهند، تا پوسیدگی‌ها و مشکلات دندانیشان، قبل از اینکه پالپ تاجی و ریشه را تحت تاثیر قرار دهد، تشخیص داده شده و درمان شود. به این ترتیب احتمال بروز مشکلات ناگهانی در حین پرواز، کاهش می‌یابد.

 

منبع:

www.dandane.ir

 

 

مسواک زدن در فضا

 

کریس هادفیلد، فرمانده کانادایی ایستگاه فضایی بین‌المللی، با ارسال فیلم‌ها و تصاویر زیاد، به درک بهتر مردم زمین از شرایط فضا و چگونگی انجام برخی از ساده‌ترین کارهای روزانه  در فضا کمک کرده است.

هادفیلد در جدیدترین فیلم خود از ایستگاه فضایی به پاسخگویی به یک سوال بسیار مهم پرداخته که فضانوردان چگونه مسواک می زنند؟

این فضانورد کانادایی در یک فیلم ضبط شده اظهار می‌کند: ما در ایستگاه آب جاری نداریم. در ایستگاه، شیر آب و همچنین سینک برای جریان آب به درون لوله برای خروج وجود ندارد.

هادفیلد در این فیلم به نمایش می دهد که از یک کیسه آب، مقداری آب در فضا ریخته و قطرات شناور را با یک مسواک می‌گیرد تا بخوبی مرطوب شود. او پس از قرار دادن خمیر دندان بر روی مسواک آن را درون دهان خود قرار داده و کاملا دندانهای خود را تمیز می‌کند.

وی در ادامه می‌گوید: "دهان من اکنون پر از خمیر دندان است و نمی‌توانم آنرا بیرون بریزم بنابراین باید آنرا قورت بدهم. خمیردندان کشنده نبوده و قابل خوردن است".

وی در ادامه در حالیکه مسواک خود را با آبی که در دهان خود ریخته، می‌شوید، می‌گوید: "در فضا باید خمیردندان را بخورید".

 

منبع:

www.parssky.com

روز دندانپزشک و هفته دندانپزشکی مبارک باد.

روز سلامتی مبارک

 

روز جهانی سلامتی و بهداشت بر همه شما مبارک باد.

مدیریت شرکت سلامت مهر آسمان، سال و سالیانی با سلامت کامل جسم و جان و روح و روان را با خاطری پرشور و پرنور، با شعف و شور، بهروز و پیروز را برایتان آرزو دارد. امید تا در ارتقای سطح سلامت کشور و جهان خود، قدمی نیک و موثر برداریم. 

 

67 سال پیش در چنین روزی از ماه آوریل، نخستین اساسنامه کنفرانس بین المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تصویب شد. در ژوئن همان سال، نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو برگزار شد. از آن سال به بعد، روز 7 آوریل (18 فروردین) روز جهانی سلامتی و بهداشت نام گذاری می شود.

منبع:

World Health Organization: World Health Day

 

سال نو مبارک

 

 

سال نو، سلام نو

                       گل نو، خنده نو

                                           بوی نو، بهار نو

                                                               دید نو، امید نو

                                                                                  روز نو، نوروز نو

                                                                                                       بر شما با سر سلامت

                                                                                                                                      شاداب، بادا مبارک

 

                                                           

بطری های خوراکی آب آشامیدنی

 

حتما با بطری های آب آشامیدنی آشنا هستید!

اغلب این بطری ها به علت جنس پلاستیکی خود، پس از مصرف، به عنوان یکی از بد ترین زباله ها وارد چرخه زیست تخریبی طبیعت می شوند.

به تازگی یک تیم تحقیقاتی اسپانیایی توانسته اند با استفاده از مواد مورد استفاده در صنعت دندانپزشکی و دندانسازی، حباب هایی خوراکی محتوی آب آشامیدنی بسازند که جایگزین بطری های آب آشامیدنی شود.

گارسيا گونزالز، گيلوم کوخه و پير پازلير سه نفر از اعضای این تیم تحقیقاتی هستند که نام "اوهو" را برای محصول خود انتخاب کرده اند. این حباب ها به روش اسفیریکشن (کروی سازی) ساخته شده اند که در بعضی صنایع غذایی نیز کاربرد دارد.

این طرح تحقیقاتی، جایزه لکسوس 2014 را به خود اختصاص داد.

 

منبع:

http://www.radiofarda.com/content/f5-ohoo-water-to-avoid-plastic-bottles-for-drinking-water/26926697.html